Selecteer een pagina

Laten bouwen

Heerlijk, je hoeft niet alles te kunnen of zelf te doen

Bob de Bouwer

Bob de hond bouwt de website voor Garfield de kat. Weet Bob wel wat Garfield precies wil? Wat weet Bob van de Garfield-wereld? Garfield rent niet achter een stok aan maar wordt wel wild van een muis. Gek beest. Maak daar maar eens een website voor.

Waarschuwing

Sommige bouwers zijn sneaky. Ze zorgen ervoor dat je er zelf niet of nauwelijks bij kan, dat zij het voor je hosten en voor je het weet zit je muurvast en moet je voor iedere scheet naar je bouwer toe die daar een leuk uurloon voor rekent.

Doe dit altijd zelf

Website registreren

Registreer zelf je website-naam. Zelf doe ik dit bij TransIP. Zoek een mooie naam uit en registreer. Fluitje van een cent.

Website hosten

Zorg dat je website gehost wordt op een plek die jij zelf regelt. Als je vast zit aan de hosting van een bouwer kun je heel moeilijk weg als je wilt overstappen naar een ander (ik spreek uit ervaring). OVerigens, dit doe ik ook bij TransIP, eenvoudigweg omdat de installatie van WordPress een eitje is.

Toegang tot je website

Zorg dat je zelf toegang hebt tot alle onderdelen van je website. Zelfs als je niet precies weet wat je moet doen, dit kun je namelijk leren. Maar er iets niets zo ergerlijk dan niet bij je eigen spullen kunnen. 

Tarief

De kosten voor het bouwen van een website variëren van 500 tot 10.000 euro. Vijfhonderd moet genoeg zijn voor de basis. Dit zijn 4 basispagina’s en een landingspagina.

Basispagina's

Je vier basispagina’s zijn de homepage, contactpagina, over-mij pagina en tenminste één landingspagina of de FAQ’s.

Speciale landingspagina's

Je ‘over-mij’ pagina en je contactpagina zijn speciale landingspagina’s. Is je locatie belangrijk, zorg dan dat dit vermeld wordt. Maak hier eventueel een aparte landingspagina voor.

Hoe pak je het aan

  • Registreer je websitenaam.
  • Laat het hosten en installeer WordPress als basis.
  • Geef een externe bouwer met een aparte code toegang tot deze omgeving.
  • Vertel welke website je mooi vindt. Kijk bij de websites van je collega’s of andere clubs. De bouwer kan dit ongeveer nabouwen. 
  • Geef de inhoud (tekst + plaatjes) van de vier belangrijkste pagina’s + de eerste landingspagina aan je websitebouwer. 

In no-time heb jij je website staan.

Hulp

Als je wilt dan kan ik je helpen met het registreren, laten hosten van je website en installeren van WordPress. Je kan het ook zelf doen, want het wordt behoorlijk duidelijk aangegeven.

"Websites promote you 24/7, no employee will do that"

– Paul Cookson