Selecteer een pagina

Zelf bouwen

Echt, je kan het!

Simpel of echt

Wix is de simpelste websitetool die ik ken. Behalve dan dat ik mijn weg er niet in kan vinden, waarschijnlijk ben ik te gewend aan WordPress. Deze laatste is voor de echte bouwers en de meestgebruikte website tool ter wereld.

Waarschuwing

Een kleine waarschuwing is ook hier wel op zijn plek. Je kan het, zelf een website bouwen. Maar je moet er wel wat tijd voor maken. Want ieder programma, hoe eenvoudig ook, zul je moeten leren kennen. Het voordeel is dat je er altijd bij kan en dat je precies weet wat je maakt.

Wix Voor de echte starter

Zelf ben ik te gewend aan WordPress om met Wix te kunnen werken, maar voor veel starters werkt het juist prima.

Je kan gratis beginnen. Dat is lekker, want op die manier kun je zien of het bouwen in Wix is voor je is.

Wanneer je gaat betalen dan kun je je websitenaam koppelen en is het echt jouw domein. Er is op termijn zelfs een webwinkel aan te koppelen. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, maar het lijkt handig.

Websitenaam

Kies een websitenaam die bij jou en je doelgroep past. Wees niet te cryptisch, houd het simpel en daardoor vindbaar.

Tip

Registreer niet alleen je websitenaam maar ook een naam die daarop lijkt. Je kan die eventueel doorverwijzen naar de naam die je gebruikt, maar ook een ander kan hier niet meer mee vandoor gaan. Ik heb bijvoorbeeld niet alleen lachwinkel.nl geregistreerd, maar ook delachwinkel.nl. Deze laatste verwijst door naar de eerste.

Wordpress voor het echte werk

Om WordPress te gebruiken moet je iets meer stappen volgen dan met Wix. Maar je hebt dan wel alle zeggenschap over de registratie, hosting en inhoud van je website.

Ik adviseer om dit te doen bij TransIP. Zelf heb ik al mijn websites hier ondergebracht. De registratie, activatie en installatie gaat soepel en de service is uitstekend.

Volg deze stappen:

Stap 1: Registreer je websitenaam
Stap 2: Activeer de hosting
Stap 3: Installeer WordPress
Stap 4: Kies een thema
Stap 5: Vul je website met inhoud
Stap 6: Denk aan de beveiliging 

Naar TransIP >>

Thema

In WordPress zijn er veel gratis thema’s beschikbaar. Ik adviseer om er een beetje geld aan uit te geven en een echt goed thema te koppelen. Het liefst werk ik met Divi. Eenmaal betalen, altijd te gebruiken voor al je websites. Met Divi bouw je aan je website terwijl je precies ziet wat je doet. Ze hebben ook heel veel mooie templates die je kan gebruiken en goede tutorials.

Beveiliging met SSL

Let erop dat je je website een SSL certificaat meegeeft. Als de beveiliging er niet is dan wordt je minder goed gevonden door Google en bepaalde formulieren zullen minder goed of helemaal niet werken.

De beveiliging activeer je door in het controlepaneel bij TransIP het gratis SSL certificaat ‘Let’s encrypt’ toe te voegen en in WordPress de plugin “Really Simple SSL” toe te voegen en te activeren.

Dit betekent dat je website vanaf nu werkt met een https:// in plaats van http:// en dus extra beveiligd is. 

"Websites promote you 24/7, no employee will do that"

– Paul Cookson