Selecteer een pagina

Bedrijfs- verzekeringen

Het een en het ander

Verzekeren is indekken

Soms gebeuren er dingen die je als mens niet gewoon kunt betalen. Als dat het geval is, dan sluit je een verzekering af die daarbij past.

Inboedelverzekering

Je werkruimte heeft een inboedel die je misschien wel wilt verzekeren. Stel je voor dat de boel in de brand vliegt, wat moet je dan terugkopen om je inboedel weer op peil te brengen.

Als dit een laag bedrag is dan kun je besluiten dit risico zelf te dragen, maar als je voor duizenden euro’s spullen hebt staan dan is een verzekering wel nuttig. Denk niet alleen aan je massagetafel, je boeken, de therapeutenstoel en het bureau, maar ook aan je computer en de bijbehorende hardware en software.

Aansprakelijkheidsverzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor de financiële gevolgen van een foutief advies. Dus eenvoudig gezegd, maak je als therapeut of coach een misser bij je cliënt en die zou jou daarvoor verantwoordelijk stellen dan is dit gedekt door de BAV. Met name accountants die dure vergissingen kunnen maken hebben baat bij deze verzekering.

De meeste therapeuten hebben dit niet. Je kan ook al veel opvangen door een clausule op te nemen in je cliëntovereenkomst dat hij of zij nog steeds een eigen verantwoordelijkheid heeft als het gaat om al dan niet volgen van advies.

Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB)

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking bij materiële of letselschade waar de ondernemer aansprakelijk voor wordt gehouden. Een cliënt die over een losse tegel bij jou struikelt of dat jij op huisbezoek een dure Mingvaas omgooit, fijn als er een verzekering is die zulke gekke dingen dekt.

Productaansprakelijkheid

Naast jouw behandeling verkoop je je cliënt een product zoals een etherische olie, een magneet of een voedingssumplement. Ook claims hierover kunnen worden verzekerd.

De verzekeraar voor therapeuten

Voorwaarden

Je wil te maken hebben met een verzekeraar die jou helpt in tijden van nood. Ik kan je van harte Balens Verzekeringen aanbevelen. Deze verzekeraar wordt ook geadviseerd aan de leden van de VHEN.

Balens Verzekeringen richt zich speciaal en in het bijzonder op therapeuten in de complementare en alternatieve gezondheidszorg.

 

Wat je krijgt bij Balens
  • 1 verzekering voor beroepsaansprakelijkheid, bedrijfsaansprakelijkheid en productaansprakelijkheid. Vaak lopen deze gebieden wat door elkaar, zij maken geen onderscheid.
  • Mocht je je moeten verdedigen in een zaak, dan zijn ook deze kosten gedekt.
  • De verzekering is WKKGZ proof. Aansprakelijkheidsclaims die via deze weg worden ingediend vallen ook onder de dekking.
  • Het eigen risico per claim is 0 euro.
  • Ook voor startende of nog oefenende therapeuten hebben zij een verzekeringsmogelijkheid.
  • Dit alles voor een heel schappelijk tarief van ca 200 euro per jaar. Dit bedrag is een beetje afhankelijk van een aantal keuzes. Ben je aangesloten bij een beroepsorganisatie zoals de VHEN dan ontvang je een korting.

Meer info bij Balens Verzekeringen. Vraag gerust informatie aan en ontdek de persoonlijke benadering en aanpak.

Inkomensverzekering

Het kan zijn dat je langdurig ziek wordt. Daarvoor is er een speciale Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Die kosten echter al gauw een dikke 300 euro per maand. In het geval van arbeidongeschiktheid krijg je de eerste paar maanden niets – de periode kun je kiezen. Hoe langer je zonder kan, hoe lager je premie. 

Op Centraal Beheer kun je zelf een snelle berekening maken voor jouw eigen situatie. 

Als je het voor elkaar kan krijgen om deze 300 euro zelf te sparen dan heb je over twee jaar een prachtig potje voor noodgevallen.

"Your ideas of good and bad are just a certain level of prejudice against life."

– Sadhguru